Over ons ontstaan

Het begin van De Goede Werker

Onze eerste samenwerking dateert van midden jaren negentig. In de v.o.f. ‘Kalden & Van Zwieten, journalistieke & educatieve produkties’ bundelden we onze krachten. Met als resultaat onder meer het boek ‘Ons gescreende lichaam: kansen en risico’s van de genetica’. In 1999 kwam dit uit bij Uitgeverij Balans. Deze foto van ons als auteurs stond destijds in dagblad De Gelderlander.

“Het begon met Kalden & Van Zwieten, journalistieke en educatieve producties”

Verantwoordelijkheid als thema

Vanaf 2000 werkten we ieder in onze eigen branche, als respectievelijk medisch ethicus (Myra) en management consultant in het bedrijfsleven (André). Totdat zich een nieuw gemeenschappelijk thema aandiende. Terwijl André workshops ‘Denken in termen van verantwoordelijkheden’ ontwikkelde voor zijn teams bij ING, onderzocht Myra in het AMC hoe verantwoordelijkheden waren verdeeld tijdens de besluitvorming en communicatie bij prenatale diagnostiek.

Hernieuwde samenwerking

Professionele verantwoordelijkheid bleef een onderwerp dat ons beiden fascineerde, en het idee van een hernieuwde samenwerking vatte post.
In 2012 doopten we de bestaande BV ‘Kalden Projects’ om in ‘De Goede Werker’. Ons eigen model over professionaliteit – het 3-Richtingenmodel – diende als inhoudelijke basis voor onze opdrachten. Onze nieuwe samenwerking was een feit.

“3-Richtingenmodel werd inhoudelijke basis opdrachten”